Bøger

Jeg har valgt at skrue op for læsningen i vores lille hjem. Både for min egen men også for ungernes skyld.

Som både barn og ung læste jeg utroligt mange skønlitterære bøger, men dén læsning gik lidt i stå i takt med at uddannelse stillede større og større krav om læsning af faglitteratur, og jeg fik aldrig rigtig genoptaget den lystbetonede læsning. Det blev kun til halvhjertede forsøg med flere års mellemrum.

Efterhånden som ungerne begyndte at slæbe flere og flere bøger hjem fra biblioteket, som også kunne underholde mig, er lysten til at læse for egen skyld begyndt at genindfinde sig. Så ud over at højtlæsning for ungerne bliver drevet mere af lyst end pligt og rutine, så er det faktisk lykkedes mig at få læst nogle bøger for mig selv, når ungerne er blevet puttet om aftenen.

Da min hukommelse stadig driller, og der er rigtigt mange bøger, jeg ikke kan huske at have læst, har jeg besluttet at oprette en læselog her på siden. Det er nogle gange lykkedes mig at nå halvvejs gennem en godnathistorie, før det er gået op for mig, at vi da vist har læst den før, og det gør selvfølgelig ikke noget, at få gentaget en god bog flere gange, men med en læselog kan vi måske lykkes med at genlæse de bøger, der rent faktisk er det værd og undgå dem, der ikke er det.

Klik her for at gå til loggen over voksenbøger Klik her for at gå til loggen over børne-/ungdomsbøger