Er folk i Kundeservice dummere end gennemsnittet? 

En velment oplysning sendt pr. mail til kundeservice i en større dansk butikskæde her til morgen udviklede sig i løbet af dagen til en korrespondance, jeg til sidst så mig nødsaget til at terminere med besked om, at medarbejderens chef skulle være hjerteligt velkommen til at kontakte mig pr. telefon i morgen.

Jeg troede ærligt talt ikke, at mine løg kunne blive længere. Men det kunne de.

Jeg sendte til morgen en velmenende mail til en større dansk butikskæde med oplysning om nogle kvalitetsproblemer for enkelte produkter i sortimentet.

På intet tidspunkt nævnte jeg ordet reklamation. På intet tidspunkt nævnte jeg, at jeg var utilfreds.

Tvært i mod handlede min henvendelse kun om mine observationer, som jeg mente, at en kæde, der bryster sig af et højt niveau af kvalitetssikring og på deres hjemmeside oplister den ene kontrolinstans efter den anden, kunne have glæde af at kende mere til.

Men kundeservice og kvalitetssikring stod vist ikke højt på den formentlig meget korte lystavle hos den medarbejder, der fik opgaven at besvare min henvendelse.

Som udgangspunkt synes jeg altid, at det er rart at få et hurtigt svar på en henvendelse. Det forudsætter dog, at svaret bærer præg af, at min henvendelse er blevet læst. Ikke nødvendigvis forstået. Men i det mindste læst.

Hvis modtageren er tvivl om noget, vil jeg spørges.

Det er også helt ok, at man gerne vil svare kunderne hurtigt, men i det mindste må denne målsætning indeholde et krav om, at man udbeder sig betænkningstid, hvis henvendelsen er anderledes eller måske lidt mere kompliceret end vanligt.

I mit tilfælde havde jeg ikke forventet meget andet end et svar med et tak for henvendelsen, og at man ville undersøge det nærmere. Man kunne også sagtens have valgt at stille et par opklarende spørgsmål, hvis man fandt det nødvendigt i forhold til sagens opklaring.

Man kunne også have valgt at påbegynde en behandling og være vendt tilbage senere, hvis man havde brug for yderligere information for at kunne komme videre.

I stedet blev man ved med at skrive mails til mig om, at man havde brug for et fakturanummer for at kunne oprette en reklamation. På intet tidspunkt forstod man i “Kundeservice”, at jeg ikke var interesseret i at lave en reklamation. Det var en service fra min side. En information om at de formentlig har et problem.

Jeg var til sidst nødt til at skrue bissen på, og bad medarbejderen om at vise vores korrespondance til sin chef, som forhåbentlig ville vide, hvordan der skulle handles.

Herefter hørte jeg heldigvis ikke mere, og om de har løst problemet eller ej, kan jeg derfor ikke svare på. Og jeg er faktisk også ligeglad. Jeg ved bare, at det er slut med at handle foder i Petworlds forretninger, da vi gentagne gange har oplevet møl i foderet derfra.

 

Møl i foderet er måske ikke farligt, men de er ulækre, og vores kanin vil ikke spise foder, der er ramt. Jeg ved det ikke, men måske møllenes efterladenskaber ændrer smagen?

Herunder ser du den video, som jeg sendte til Petworlds kundeservice, så de kunne se, hvilke dyr, der var tale om. Formentlig et to-farvet frømøl; Plodia Interpunctella.

Skriv en kommentar