Belle er en Bummert

Belle fungerer elendigtFørhen gik opdatering af min Nokia N8 smertefrit, og altid med forbedringer til følge. Derfor opdaterede jeg også glædeligt min telefon til Nokias software, Belle, da der kom besked om opdateringen, som ville give mig en hurtigere telefon og flere startskærme, som jeg i den grad havde manglet.

Nu sidder jeg tilbage med en telefon, der godt nok har flere startskærme, men også med en telefon som er langsommere end før, og som i den grad har en masse fejl og mangler. Det føles mere som en nedgradering end en opgradering, og det er i den grad skuffende.

Herunder er nogle af de i mine øjne største irritationsmomenter.

Jeg er aldrig blevet rigtig glad for et qwerty-tastatur på mine telefoner. Derimod er jeg forelsket i et gammeldags alphanummerisk tastur, og var rigtig glad for det, som jeg fandt i min N8, da jeg købte den. Desværre på jeg konstatere, at skift mellem store og små bogstaver er nedgraderet til kun at indeholde muligheden for at skrive med enten små eller store bogstaver. Førhen havde man muligheden for at vælge det 1. bogstav som stort med automatisk skift til små bogstaver. En lille men irriterende mangel i den nye software. Herudover har jeg generelt en del flere fejlslag nu end før. Om jeg er blevet mere fumlefingret på de 10 minutter opdatering tog, ved jeg ikke, men det skulle være mærkeligt.

Batteristatus indikatoren er praktisk talt umulig at få noget ud af. Den giver mig ikke nogen reel mulighed for at se, hvor meget strøm jeg har tilbage på min telefon, og helt galt går det, hvis jeg vælger at bruge min telefon i strømbesparelsestilstand. Her kommer der nemlig et månesymbol midt i indikatoren, som gør det helt umuligt at se batteristatus.

Før skiftet til Belle oplevede jeg på intet tidspunkt en fejlgenstart. Nu oplever jeg fejlgenstarter flere gange om dagen, og det er naturligvis altid midt i en samtale. Det er altså frustrerende at være godt i gang med en sætning, og lige pludselig opdage, at modtageren ikke har hørt andet end nogle få ord fordi, telefonen pludselig genstarter. Den advarer nemlig ikke om det. Den gør det bare.

Førhen gik synkronisering med MS Outlook som en leg. Efter opgraderingen har synkroniseringen det med at oprette alting dobbelt. Jeg opdagede det ved, at der var en kalenderopgave, som jeg ikke kunne finde, trods det at jeg lige havde oprettet den. I min leden opdagede jeg, at der pludselig var 4 kalendere i min telefon, hvoraf min opgave var gemt i en, som jeg ikke vist. Oven i det kommer så at noter bliver lagt i 2 versioner såvel i telefonen som i Outlook. Det er irriterende at skulle bruge tid på at flytte kalendere og noter. Samtidig er det frustrerende ikke at vide, om man nu også får alle oplysninger med fra den ene enhed til den anden.

Jeg bruger min telefon erhvervsmæssigt, og det er altså bare ikke godt nok, at min telefon, som er et vigtigt arbejdsredskab ikke fungerer ordentligt, og at man skal forklare kunder og samarbejdspartnere, at man bare har en Nokia, der gør nøjagtig som det passer den.

Som jeg har forstået det, kan man desværre ikke nedgradere sin telefon til den tidligere Anna software. Jeg er i den grad ked af, at jeg stolede så meget på Nokia, at jeg som før bare installerede opdateringen, inden jeg fik undersøgt, om der var fejl i softwaren, som man skulle være opmærksom på.

Jeg er også ked af, at jeg fik gjort den eneste smartphone, som jeg har været rigtig glad for, til min absolut mest hadede telefon.

Jeg håber i den grad, at Nokia gør noget ved det, for ellers er det i den grad slut med at anbefale Nokia til andre.

En kommentar til “Belle er en Bummert

Skriv en kommentar